НОВОСТИ

Стевандић са принцом Карађорђевићем о раду НСРС и политичкој ситуацији у Српској и БиХ (ФОТО)

01/09/2023

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Неанад Стевандић данас је у Бањалуци примио Његово краљевско височанство принца-насљедника Филипа Карађорђевића којег је упознао са радом и овлаштењима НСРС, као и са актуелном политичком ситуацијом у Српској и БиХ, саопштено је из Одсјека за односе с јавношћу НСРС.

 

 

Стевандић је изразио своје искрено задовољство што је имао прилику да се сретне са принцом Филипом и истакао је важност очувања културно-историјског насљеђа повезаног са династијом Карађорђевић.

 

Он је овом приликом похвалио друштвени ангажман породице Карађорђевић у Српској и Србији која промовише традиционалне вриједности српског народа и породице.

 

Уз изразе захвалности, Стевандић је нагласио допринос принца Филипа у промоцији Српске и Србије у међународним круговима.

 

Истакао је да принц свој положај може искористити као неформални амбасадор читавог српског народа, чиме ће допринијети јачању веза и сарадње са другим државама и организацијама.

 

Стевандић је уручио принцу Филипу релевантне закључке НСРС, као и анализу под називом “Високи представник у међународним документима”.

 

Ови документи ће помоћи принцу да боље разумије политичку ситуацију и изазове са којима се суочава Српска која за циљ има да сачува свој уставни капацитет и да одбрани оно што јој припада по међународним споразумима, наводи се у саопштењу.

Остале Вијести