НОВОСТИ

Шулић: Тенис промовише Српску, очекује се најуспјешнија туристичка сезона

15/04/2023

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је за да је тениски турнир Српска опен из АТП серије 250 највећи спортски догађај, те да је Српска с тим у вези показала да може у кратком року одговорити изазовима и направити велике инфраструктурне пројекте као што је тениски комплекс у Бањалуци.

 

Шулић је за Срну рекао да су смјештајни капацитети у потпуности попуњени и да се тражи кревет више.

– Сигуран сам да ће овај догађај бити подстрек за наше туристичке раднике да градимо нове смјештајне капацитете. Драго ми је дамо смо успјели и желим да честитам свима који су били укључени у реализацију овог пројекта, посебно радницима, инжењерима и другима који су градили овај комплекс – истакао је Шулић.

Када је ријеч о туризму, Шулић је навео да ће се на овај начин за Српску чути широм Европе и свијета, па с тим у вези и додаје да је ријеч о исплативом пројекту јер ће слика Бањалуке и Српске обићи планету и додао да би промотивни спотови коштали много више.

– Бићемо добри домаћини и показати гостима различиту туристичку понуду Српске, а ти људи ће се овдје враћати са својим породицама и пријатељима – истакао је Шулић.

Када је ријеч о развоју туризма у другим локалним заједницама, Шулић је од именовања за министра разговарао са представницима неколико општина и градова у Српској, те с тим у вези истакао да га радује спремност људи да раде на додатној промоцији туристичких потенцијала.

– Ми ћемо њима изаћи у сусрет. Различите понуде имамо у Вишеграду, смјештајни капацитети се граде у Калиновику. Продужена је сезона на Јахорини. Све нас то радује. Желимо да додатно побољшамо туристичку понуду Републике Српске и надам се да ћемо на крају ове године говорити да је 2023. била најуспјешнија туристичка сезона у историји – закључио је Шулић.

Тениски турнир Српска опен игра се од 16. до 23. априла у Бањалуци, на новоизграђеном тениском комплексу који је званично отворен у сриједу, 12. априла.

Овај инфраструктурни пројекат изграђен је за нешто више од четири мјесеца а угостиће најбоље тенисере свијета на АТП туринру из серије 250, које ће предводити најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести