НОВОСТИ

Свјетски грудни хирург поново на УКЦ-у Српске: Изводи три хируршка захвата

08/09/2023

Угледни стручњак из Шпаније, пионир и промотер минималне инванзивне грудне хирургије др Дијего Гонзалез Ривас данас је по седми пут посјетио Универзитетски клинички центар Републике Српске заједно са тимом љекара на челу са начелником Клинике за торакалну хирургију др Марком Кантаром изводи три хируршка захвата. Генерални директор УКЦ-а Републике Српске проф. др Владо Ђајић није крио задовољство због Ривасове поновне посјете те је истакао како је Клинички центар Српске установа која грађанима даје сигурност.

 

 

 

„Још једна велика побједа Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Клинички центар је постао једна установа која даје сигурност грађанима да живе на овим просторима. Доказ да смо установа европског али и свјетског нивоа је један од водећих торакалних хирурга већ седми пут код нас и да овим путем настављамо с едукацијом нашег кадра. Оно због чега сам посебно пресрећан разлог је што је господин Дијего велики дио свога знања пренио на наше стручњаке и колеге докторе на Универзитетском клиничком центру и да они успјешно раде веома компликоване операције, а које се раде у много већим и богатијим државама“, казао је генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др Владо Ђајић.

Начелник Клинике за торакалну хирургију др Марко Кантар казао је да је тиму љекара на УКЦ-у Српске изузетна част и привилегија да сарађују са једним од најпознатијих хирурга на планети.

„Оно на чему ћемо даље радити у кооперацији са др Ривасом, али и нашим генералним директором су изузетне ствари које још нису започеле ни у највећим центрима у свијету. Драго ми је због наших младих доктора, наших гостију, али посебно због наших пацијената те се надам како ћемо са овом сарадњом наставити још дуги низ година“, казао је др Кантар.

 

Доктор Ривас је казао како је његово велико задовољство што је опет у Бањалуци. Приликом посјете др Ривас је нагласио како тренутно учествује у развоју једног револуционарног робота које је надмашио све конкуренте у свијету те да прве операције крећу у октобру у Кини.

 

„Можете на мојим друштвеним мрежама Инстаграму, Фејсбуку и Линкедину виђети објаве које сам подијелио у посљедњих неколико дана гђе сам навео како у наредним данима започињем са пласирањем овог робота. Доктора Кантара сам позвао у Шангај да некада у октобру, новембру ме посјети и види о каквом роботу је ријеч. Надам се да ћемо овај тип робота моћи користити и овђе на Балкану већ сљедеће године“, казао је др Ривас.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести