НОВОСТИ

Таксисти уз Српску: Српски народ није геноцидан

29/04/2024

“Таксисти су против усвајања резолуције о Сребреници”- и то су јасно поручили протестном вожњом кроз Бањалуку.

 

 

Циљ није да блокирамо град, кажу таксисти, већ да покажемо да смо поносни што припадамо српском народу и да никаква резолуција то неће промијенити.

“Да упозоримо грађане Републике Српске шта нам се спрема, ова резолуција у УН-у која је против српског народа, тако да желимо да изразимо протест против тога. Желимо да живимо са свим грађанима БиХ без натурања и наметања“, каже предсједник Удружења “Бањалучки таксисти“ Драган Пуришић.

У знак подршке руководству Српске и Србије обуставили су  рад на сат времена. Уз тробојке и плакате послали су јасне поруке.

Желимо да живимо у миру, јасни су таксисти. Уколико се резолуција усвоји, велика неправда биће нанесена српском народу.

“Порука коју желимо да пошаљемо, значи све и једно удружење је дошло из Бањалуке да подржи, да будемо против наводног геноцида у Сребреници. Да пошаљемо поруку да се то није десило и да српски народ није геноцидан народ“, каже таксиста Борис Девић.

Иако је Генерална Скупштина УН-а о резолуцији требала да расправља 2. маја, гласање је одгођено. Нови датум расправе још није познат, а званичан разлог одгађања је додатно усаглашавање текста резолуције.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести