НОВОСТИ

Тек други дан несносних врућина, а “Водовод” Бањалука заврнуо воду

09/07/2024

Водовод Бањалука саопштио је да ће од данас од 12 часова па све до сутра у 6 часова редукцијом ће бити обухваћено подручје које се водом снабдијева с резервоара Туњице: Пискавица, Поткозарје, више зоне Рамића и Барловаца, те више зоне Пријаковаца и Драгочаја. Мјештани ових мјесних заједница огорчени. Нису их чак ни обавијестили  на вријеме да ће бити несташица.

Потрошња на том систему је удуплана, током претходног дана премашила је 3.500 кубика (редовна је око 1.500).

 

– Упркос свим апелима, потрошња воде у претходном периоду на подручју Бањалука расла је из дана и дан, а пошто су најављене екстремне температуре – очекујемо да ће тај тренд раста да се настави. Дошли смо до тачке кад морамо с апела да пређемо на сљедећи корак и да уведемо редукције – саопштили су из бањалучког Водовода.

 

Подсјетили су да је и даље на снази ванредна ситуација и да се вода смије употребљавати искључиво за личне потребе и потребе домаћинства.

 

– Не смију се пунити базени, заљевати плочници, прати нешто ван куће. Разумијемо да треба врт залити, али не мора свако јутро и свако вече – саопштили су из Водовода.

 

– Нас нико није обавијести о овоме. Доста нас је на послу, нисмо стигли ни насути воду. Ово је безобразлук шта се ради. До кад се мисли овако понашати према нама, као да смо грађани другог реда- поручили су огорчени мјештани из Пискавице.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести