НОВОСТИ

Топић: До засједања Скупштине УН-а Станивуковић да уклони фонтану Бењамине Карић из центра Бањалуке

15/05/2024

На сједници Скупштине града Бањалука шеф клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић затражио је од надлежног одјељења у Градској управи да достави грађевинску дозволу за “фонтану Бењамине Карић” коју је Станивуковић прије коју годину отворио у центру Бањалуке заједно са градоначелницом Сарајева. Уколико се фонтана не уклони до 23. маја СНСД покреће петицију за уклањање исте.

Драгослав Топић

Фонтана у центру Бањалуке коју је градоначелник Драшко Станивуковић отворио прије коју годину заједно са Бењамином Карић и даље нема грађевинску дозоволу. А њено постојање вријеђа српски народ, каже Топић.

“Кад је у питању “фонтана Бењамине Карић” молим да ми надлежно одјељење достави грађевинску дозволу јер како имам информацију ни дан данас нема потребне грађевинске дозволе. Предлажем градоначелнику да до 23. маја, тачније до засједања Скупштине Уједињених нација исту уклони”, каже Топић.

 

Топић додаје да се зна став Бењамине Карић када су у питању Срби:

“Знамо какав је њен став када су Срби у питању и која оптужује Србе да су геноцидан народ. Уколико је не уклоните до тад СНСД покреће иницјативу петицију с потписима грађана да се она уклони. Гранарујем да ћемо то урадити. Таква фонтана не заслужује да буде у центру Бањалуке”, поручује Топић

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести