НОВОСТИ

Топић: Рјешење је код градоначелника, ако има 9 милиона нека их упути у Скупштину, гласаћемо за реалокације

05/01/2024

Владајућа већина у Скупштини Града предвођена СНСД-ом данас је изнијела рјешење по питању тешке ситуације у којој се налазе корисници градског буџета, а у првом дијелу социјалне категорије. Шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић казао је да уколико је тачна тврдња градоначелника да на рачуну града има 9 милиона расположивих средстава из прошле године да их предложи одборницима, а који су спремни гласати 11. јануара на ванредној сједници како би се извршила реалокација и тако измирила дуговања.

 

 

„Јутрос је био састанак коалиције након изјаве градоначелника да има 9 милиона расположивих средстава из прошле године. Желимо обавијестити јавност да смо добили допис од Министарства финансија, тачније образложење у коме је јасно наведено да је прича око ребаланса за 2023. годину законски завршена. Тако, предлажем градоначелнику да не спомиње више термин усвајање ребаланса за 2023. годину јер то није могуће ни технички ни законски. Можда он остаје при тим тврдњама јер ради незаконито, али у овом случају законски није могуће говорити о ребалансу“, казао је Топић.

Топић је позвао градоначелника да поменутих 9 милиона искористи за 11 јануар када ће скупштинска већина гласати за реалокацију како би се ријешила социјална давања.

 

„Позивамо Одјељење за финансије, градску администрацију и градоначелника да предложи одборницима реалокацију средстава из 2023. године како би се ријешили проблеми око социјалних давања и да 11.1. закажемо ванредну сједницу и то усвојимо, а што је законски могуће. Све је до градоначелника. Ово рјешење смо могли имати много раније. Ти људи који доље сједе с њим све ово врло добро знају, али њима је очигледно забрањено да о томе причају“, закључио је Топић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести