НОВОСТИ

У Бањалуци одржан хуманитарни концерт “Суза Косова”

23/06/2023

Хуманитарни концерт под називом “Суза Косова”, на коме су наступили чланови Удружења младих “Бели анђео” из Бањалуке, одржан је синоћ у мултимедијалној сали у кругу Чајевца, а сав приход намијењен је за помоћ дјеци Косова и Метохије.

 

 

Ученици „Техничке школе из Бањалуке, окупљени око Удружења младих “Бели Анђео”, дирнули су публику до суза пјесмама о страдању српског народа на Косову и Метохији.

 

– Вечерас су сви чланови удружења “Бели анђео”, имамо музичку групу, имамо рецитаторе. Концерт је назван “Суза Косову”. Говори о Косову, традицији, култури, музици – рекла је предсједница Удружења младих “Бели Анђео” Дејана Врућинић.

 

– Уплашени смо за породице, које смо оставили кући, постоји страх како ћемо сад кад се вратимо. Иде и Видовдан. Знамо негдје да сте ви сви уз нас, па ћемо можда и превазићи све те проблеме – навела је предсједница Удружења и Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” из Косовске Митровице Ивана Ракић, преноси РТРС.

 

Око 40 дјеце и младих са потешкоћама у развоју, корисника Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” из Косовске Митровице гости су Одбора у Центру “Заштити ме”.

– Овом приликом желим да се захвалим генралном директору УКЦ-а Српске Влади Ђајићу, предсједнику бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милораду Арлову и наравно свим грађанима Српске. И нашем предсједнику Српске Милораду Додику, који је увијек уз народ са Косова – истакла је директорка ЈУ Центра “Заштити ме”, Бањалука Зорица Василић Кузмановић.

 

Судбина Срба на Косову никад није била неизвјеснија и свака помоћ им је добро дошла, а вечерашњи концерт одржан је у оквиру пројекта “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”, који реализује бањалучки Одбор за помоћ Космету.

 

– Позивам све који могу, који желе на било који начин и вечерас и увијек, а нарочито вечерас, на овом дивном концерту, ових дивних младих људи, да дају свој допринос и да они оду пуног срца на наше Косово и Метохију – истакао је предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

– Они знају шта ће са тим средствима и сигурно ће им добро доћи. Не смијемо да заборавимо наше људе на Косову, а нарочито ову дјечицу – додао је предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић.

 

Прикупљена помоћ намијењена је за опремање Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици, чији су корисници дјеца са потешкоћама у развоју.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести