НОВОСТИ

У УКЦ Српске изведена прва операција тумора јетре минималном инвазивном методом

24/10/2023

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци данас је први пут обављена операција тумора јетре са минималном инвазивном методом, коју је извео доктор Михајло Ђокић, члан трансплантационог тима УКЦ-а Љубљана заједно са колегама Клинике за општу и абдоменалну хирургију.

 

 

Ђокић, експерт из хирургије јетре и панкреаса, рекао је новинарима у Бањалуци да је УКЦ Републике Српске препознао потребу да се иде укорак са модерним трендовима у минималној инвазивној хирургији уз успјешну сарадњу и едукацију кадрова.

Он је истакао да су операционе сале УКЦ-а, као и сама опрема на врхунском нивоу.

Генерални директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић рекао је да сваке седмице у УКЦ-у гостују врхунски љекари из региона и свијета који преносе знање домаћим стручњацима.

– Циљ је даља едукација нашег кадра и подизање нивоа здравствене заштите становника Републике Српске, као у Европи и у свијету. У многим гранама хирургије смо постигли успјех, настављамо даље и нећемо на овоме стати – рекао је Ђајић.

Начелник Клинике за општу и абдоменалну хирургију Зоран Алексић истакао је да су данас отворена врата новог поглавља у области хепаталне хирургије минимално инвазивним приступом који доноси бенефите у односу на класичну хирургију.

– Наш циљ је да остваримо сарадњу са експертима из УКЦ-а Љубљана који ову методу раде рутински и да послије њихове посјете и едукације наших стручњака почнемо да радимо минималну инвазивну хирургију јетре – рекао је Алексић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести