НОВОСТИ

Ученици основних школа кроз игру учили о значају рециклирања пластике и заштити природе

05/06/2023

Пети јун обиљежава се као Свјетски дан заштите животне средине. Тим поводом у Бањалуци је организована едукативна радионица гдје су ученици основних школа кроз игру учили о значају рециклирања пластике и заштити природе.

 

 

Организатори догађаја су Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију, у сарадњи са Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.

– Ми смо означили дан биодиверзитета и мјесеца рециклаже тако што смо мјесец дана скупљали пластични и папирни отпад оз цијеле школе. Тако смо прикупили скоро тону папира и доста пластичних флашица, и са тим смо спасили велики дио околине – каже Исидора Чуковић, Основна школа “Бранко Радичевић”, Бањалука.

Сајра Терзић из Основне школа “Доситеј Обрадовић” додаје да треба да престанемо да загађујемо животну средину.

– Треба да престанемо да бацамо пластични отпад у природу. Треба да бацамо у контејнере за рециклажу. Да садимо више дрвећа, биљака – истакла је она.

марко Галић из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске нагласио је да је циљ овог догађаја развијање и јачање еколошке свијести код најмлађих и наравно и код одраслих.

– Јер сви заједно треба да допринесемо бољој, здравијој и љепшој животној средини – нагласио је Галић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести