НОВОСТИ

Уједињени под Кочићевим небом; Ђајић присуствовао 58. збору у Стричићима

27/08/2023

Предсједник ГрО СНСД-а Владо Ђајић учествовао је данас у свечаном 58. Збору одржаном у Стричићима, недалеко од Бањалуке, како би одао почаст народном трибуну Петру Кочићу. Ова значајна манифестација окупила је људе са свих страна, истичући важност Кочићеве борбе за права и достојанство својих народника.

 

 

„Драго ми је што је десетине хиљада људи из свих крајева свијета дошло да се овај викенд присјети великог Кочића, борца за људска права српских народа у Аустро- угарској монархији“, написао је Ђајић на свом фејсбук профилу.

Народни трибун Петар Кочић, чија се улога у историји српског народа не може превидјети, инспирисао је присутне својом непоколебљивом борбом за правду и слободу. Уважавајући његово насљеђе, предсједник Републике Српске Милорад Додик такође је присуствовао збору, чинећи то традиционално, а Ђајић се у то име захвалио и предсједнику Додику.

„Хвала предсједнику Републике Српске Милораду Додику што сваке године посјети ово збориште и зборује са својим народом, јер и он данас као некад Кочић бије битку са страним тутором у БиХ“, навео је Ђајић.

Такође, посебно значајан тренутак догодио се током овогодишњег окупљања, јер су престолонасљедник Филип и принцеза Даница из краљевске породице Карађорђевић посјетили Стричиће како би се придружили зборовању у част Петра Кочића.

Њихова посјета свједочи о дубоком поштовању према Кочићевим идејама и његовој оданости отаџбини.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести