НОВОСТИ

Усавршавање знања: УКЦ нуди посао за 50 најбољих матураната медицинске школе

07/05/2024

Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске понудиће посао за 50 најбољих медицинских сестара и техничара који ће завршити Медицинску школу у Бањалуци с циљем да се едукују у УКЦ-у и остану да живе у Бањалуци, рекао је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић.

 

 

Ђајић је нагласио да је циљ и подизање нивоа здравствене заштите – да буде на нивоу престижних европских и свјетских здравствених центара.

“Желимо да матуранти, не само прођу приправнички стаж, већ да их запослимо”, изјавио је Ђајић новинарима у Бањалуци, гдје је посјетио Медицинску школу.
Он је нагласио да су руководство УКЦ-а, као и пацијенти, задовољни кадром који се школује у бањалучкој Медицинској школи.

Помоћник генералног директора УКЦ-а за медицинску његу Слађана Врањеш рекла је да је приправнички стаж плаћен, што износи 80 одсто плате, те да након шест мјесеци они који положе стручни испит добијају пуни износ плате.

Директор Медицинске школе у Бањалуци Саво Прерадовић рекао је да већ трећу годину свршени ученици ове образовне установе имају прилику да прођу приправнички стаж и добију посао у УКЦ-у.
Прерадовић је рекао да ће ова школа имати 264 матуранта на четири општа смјера, један гинеколошко-акушерски, те по једно одјељење фармацеутских техничара, лабораната и физиотерапеутских техничара.

Ученик четвртог разреда Јован Јовановић рекао је да матуранти имају прилику да послије завршетка школе постану дио тима у УКЦ-у, што је веома значајно.

Ученик четвртог разреда Емилија Хајек рекла је да је ово добра прилика да послије четири године труда одмах добије запослење и усаврши своје знање.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести