НОВОСТИ

Више од 100 особа са инвалидитетом и старих лица остаје без помоћи због дуговања Града

27/01/2024

Преко 100 особа са инвалидитетом и старих лица које зависе од свакодневне помоћи другог лица остаће без помоћи асистената и његоватеља због дуговања Града Бањалука, саопштено је Хуманитарне организације “Партнер”.

 

Град Бањалука дугује Хуманитарној организацији “Партнер” 57.411,75 КМ на име реализованих услуга персоналне асистенције за особе са инвалидитетом и помоћи старим лицима за мјесец децембар 2023. године.

“Запослених 38 асистената и његоватеља, који пружају услуге, су последњу плату примили 15.12.2023. године. У име корисника питамо надлежне знају ли или бар могу ли замислити да не могу самостално обавити своје основне потребе без помоћи другог лица, од задовољавања физиолошких потреба, храњења, облачења? Мислим да не требамо настављати низ. У име оних који им помажу питамо надлежне знају ли како је преживјети мјесец са 700 КМ, плаћати рачуне, плаћати кредите, кирију, хранити породицу?”, наводи се у саопштењу Хуманитарне организације.

Из организације додају да је одлазак на одмор одавно мисаона именица за ове људе који раде један од најхуманијих послова данашњице.

“(Не)усвајање ребаланса Буџета Града Бањалука за 2023. годину не може бити оправдање за ову ситуацију. Захтјевамо хитно од Града Бањалука, Скупштине Града, градоначелника, ЈУ “Центар за социјални рад” Бањалука да свако у својој надлежности преузму одговорност и ријеш наш проблем по хитном поступку, односно да у понедјељак 29.01.2024. године уплате 57.411,75 КМ на рачун Хуманитарне организације “Партнер” како би наши радници могли добити своју зарађену децембарску плату”, наводи се у саопштењу.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести