НОВОСТИ

Вишковић: Медицински факултет има немјерљив допринос унапређењу квалитета здравства

15/11/2023

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку декану Медицинског факултета у Бањалуци проф. др Ранку Шкрбићу поводом 45 година успјешног рада и постојања Медицинског факултета.

 

 

– У име Владе Републике Српске и своје име, Вама, свим запосленим на факултету и свим студентима, садашњим и бившим, упућујем срдачне и искрене честитке поводом великог и значајног јубилеја, 45 година успјешног рада и постојања Медицинског факултета у Бањалуци – истиче Вишковић.

У честитки се додаје да је Медицински факултет у Бањалуци је једна од најстаријих и најзначајнијих научно-образовних институција у Републци Српској, која је од виталног значаја, не само за развој здравственог система, него и за развој друштва у цјелини.

– Генерације врхунских стручњака – љекара и професора, који су поникли са Медицинског факултета у Бањалуци, дали су и свакодневно дају немјерљив допринос унапређењу квалитета нашег здравства, као и велики допринос свеукупном напретку медицинске науке и научне мисли, кроз учешће у великом броју научних истраживања и кроз велики број објављених научних радова у најрелевантнијим европским и свјетским медицинским публикацијама – истиче се у честитики.

Вишковић наводи да жели Медицинском факултету у Бањалуци и у наредним деценијама да настави успјешан и плодан рад, на корист свим грађанима и на понос нашем ди Републици Српској.

У Бањалуци ће бити одржана свечана академија поводом обиљежавања 45 година постојања и рада Медицинског факултета.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести