НОВОСТИ

Владика Јефрем: Нико нема право да нас поробљава

16/04/2023

Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем поручио је вјерницима окупљенима у поноћ на Васкршњој литургији у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци да је Христос васкрсао ради људи и њиховог спасења, а све да их ослободи зала овог свијета.

 

 

“Али и гријеха, ђавола и свих других напасти које иду на човјека током његовог овоземаљског живота. И нико други нема право да нас поробљава, ни у овом ни у било којим другим временима, па било то прије овог времена или да се евентуално неко појави у будућности”, нагласио је владика Јефрем у обраћању вјерницима.

Честитајући Васкрс свим вјерницима, епископ Јефрем је рекао да се молитвено треба сјетити свих који су данас несигурни и у чијим земљама се ратује, пријети ратом, или гдје су људи обесправљени.

“Посебно се сјећамо оних који су неправедно осуђени из рода нашега или било ког другог народа, а жртвовали су животе за правду Христову. Правда не може пропасти и увијек остаје правда. И нека Господ, који је ослободио све људе од ропства, гријеха, смрти и ђавола, ослободи и њих. Ако то не буде у овом овоземљаском, биће то у вјечном животу”, поручио је владика Јефрем.

Он је рекао да се треба сјећати и суграђана, браће и сестара који су болесни, живе сами и напуштени.

“А таквих је, нажалост, много јер су породице мале, стари остављени, а млади отишли некуда у страну”, упозорио је владика Јефрем.

Васкршњој литургији присуствовали су бројни вјерници.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести