НОВОСТИ

За избјегле и расељене 50 станова, присуствовали Цвијановић и Додик

28/03/2023

Кључеви 50 станова за избјегла и расељена лица данас су, у присуству највиших званичника Републике Српске, свечано уручени у бањалучком насељу Ада гдје је у оквиру Регионалног стамбеног програма изграђена зграда вриједност 2.975.231 КМ.

 

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик током свечаности уручио је породицама кључеве станова у новоизграђеној згради, те им пожелио срећу.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић у обраћању на свечаној церемонији изразила је захвалност донаторима који су са институцијама српске ријешили проблем ових категорија и обезбиједили им станове.

“Поносна сам што сам много година и са Додиком и другим колегама могла да учествујемо у овом пројекту”, рекла је Цијановићева и пожељела срећу новим станарима новоизграђене зграде.

Станови су намијењени за трајно збрињавање расељених и избјеглих лица.

Град Бањалука обезбиједио је за нову зграду земљиште и инфраструктурне прикључке, а извођач радова био је “Прода монт” из Добоја.

Свечаности на којој званичници уручују кључеве присуствује директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш, те у име донатора шеф Оперативног одјељења Делегације ЕУ за друштвени развој, цивилно друштво и прекограничну сарадњу Ђанлука Вани.

Манифестацији у насељу Ада присуствују и министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић, потпредсједник Републике Српске Давор Пранић, градоначеник Бањалуке Драшко Станивуковић и предсједник Скупштине града Љубо Нинковић.

На подручју града Бањалука, у насељу Куљани, раније је изграђена и усељена стамбена зграда са 48 станова, у насељу Ада са 50 станова, те 101 индивидуална стамбена јединица.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести