НОВОСТИ

Жустра расправа на Колегијуму: Сједница бањалучке скупштине 30. новембра

20/11/2023

Сједница Скупштине града Бањалука заказана је за 30. новембар. Поред појединих регулационих планова, са предложеног дневног реда, Колегијум је данас скинуо 24 тачке. Ипак, на наредој сједници наћи ће се нацрт буџета за наредну годину.

 

 

Пред одборницима се неће наћи тачка које се односе на изградњу колектора за пречишћавање отпадних вода на Црквеној у Доцу и Обилићеву. Управо о овом питању данас се повела жустра расправа.

Градоначеник Бањалуке Драшко Станивуковић оптужио је скупштинску већину да тенденциозно скида тачке дневног реда, те да блокира Град.

– Сви који воле Врбас и Бањалуку знају шта значи и колико је важно изградити колектор на Црквеној, баш тај који представља 50 одсто загађења ријеке Врбас – рекао је Станивуковић-

Предсједник Скупштине Љубо Нинковић рекао је да скупштина ништа не скида, него да демократски услаглашава дневни ред. Када је ријеч о колектору, Нинковић је рекао да је неопходно детаљно анализирати цјелокупни пројекат, како би се правовремено и адекватно ступило у реализацију.

– Дајте нам свеобухватну информацију за све мреже колектора које треба да се изграде у Бањалуци, да можемо да информишемо јавност и ми да будемо информисани о свему томе. Да ли се гради фабрика за пречишћавање вода, гдје, због чега је једно приоритет, друго није – рекао је Нинковић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести