НОВОСТИ

Званичници Српске и представници Града Бањалука у обиласку централног споменика погинулим борцима

11/05/2024

Званичници Републике Српске и представници Града Бањалука обилазе мјесто изградње централног спомен-обиљежја погинулим борцима Одбрамбено–отаџбинског рата.

 

 

Изградња споменика, један је од најзначајнијих пројеката који се спроводи у Бањалуци.

Мјесто на коме ће бити Централно спомен-обиљежје за све погинуле борце Одбрамбено отаџбинског рата, овдје у центру Бањалуке, на такозваном Крашовом паркингу, обилазе званичници Српске и представници града.

Изградња споменика, једног од најзначајнијих пројеката који се спроводи у Бањалуци, почела је на Видовдан прошле године.

Централно спомен-обиљежје, које Република Српска чека три деценије, биће јавни симбол на којем ће грађани моћи одати почаст, размишљати и учити о храбрости и жртви погинулих и несталих бораца, захваљујући којима данас Република Српска и град уживају у својој слободи и равноправности.

Подсјећамо, актуелна градска администрација, симболично на 30 година постојања Републике Српске, расписала је конкурс за идејно рјешење Централног спомен – обиљежја на локацији у центру града – између Музеја савремене умјетности Републике Српске, Градске управе и Храма Христа Спаситеља.

Након спроведеног јавног конкурса, на Видовдан прошле године започела је изградња овог једног од најзначајнијих пројеката који се спроводи у нашем граду.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести