НОВОСТИ

Кошарац: Власт у Српској у континуитету развија сваки дио Републике

04/09/2022

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да изградња брзог пута од Бијељине до Сокоца потврђује исправност политике власти у Републици Српској, која у континуитету и равномјерно развија сваки дио Српске.

 

Сташа Кошарац

Сташа Кошарац

 

Кошарац је поздравио потписивање Меморандума о разумијевању о сарадњи на пројекту изградње брзог пута Бијељина-Зворник-Милићи-Хан Пијесак-Соколац између ресорног министарства Републике Српске и кинеске компаније “Чајна Шандонг интернешнел економик енд техникал”.

– Ријеч је о пројекту од стратешког интереса не само за источни дио, него и за цијелу Републику Српску и регион. Изградња брзог пута на овој дионици значиће још бољу, квалитетнију и савременију саобраћајну повезаност са Семберијом, али и Србијом – нагласио је Кошарац у изјави за Срну.

Према његовим ријечима, реализација овог пројекта омогућиће бржи проток људи и роба, нове инвестиције и нова радна мјеста.

Кошарац је додао да је риеч о једној од најфреквентнијих путних комуникација у земљи, те да ће изградња брзог пута бити од великог значаја за даљи развој и унапређење туризма у Српској.

– Охрабрен сам чињеницом да ће овај пројекат умногоме олакшати и убрзати комуникацију путника, јер знамо да у зимској туристичкој сезони највећи број туриста из других дијелова Српске, али и из Србије, долази овом путном комуникацијом према Јахорини, а љети према југу Српске и даље према мору. С тим у вези, посебно ме радује најава да је у другој фази овог пројекта планирана изградња брзог пута од Фоче до Требиња – рекао је Кошарац.

Он је истакао да су препознатљиви напори актуелне власти у Републици Српској на унапређењу квалитета мреже јавних путева, те равномјерном развоју сваког дијела Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести