НОВОСТИ

БОРИЛИ СЕ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ЧЕТНИЦИМА Војничка гробља у Београду: Има их 6 и на њима нису сахрањивани само савезници, већ и непријатељи! |

ЛОГОР ЗА ДЈЕЦУ ВЕЛИЧИНЕ 150 ФУДБАЛСКИХ ТЕРЕНА Доња Градина непобијен доказ геноцида НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима |

Додик поручио Миличевићу: Национално одговорна политика је и чување институција Српске |

У Народноослободилачкој борби у БиХ погинуло је највише Срба, па је логично да се сљедбеник нацистичке идеологије Кристијан Шмит окомио на оне који су били највећи трн у оку Трећем Рајху, оцијенио је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица. |

Патријарх Порфирије: Велики благослов долазак у Херцеговину |

Ковачевић: Све извјесније да Хелез има само мале људе у својој глави |

Нешић: Надлежне институције да се позабаве Хелезом |

Кристијан Шмит предмет подсмијеха у Њемачкој |

Којић: Покушаји легализације Шмита постали лакрдија |

Мостар дочекује патријарха српског Порфирија |

Правни и пословни прописи у дигиталној форми

12/08/2021

Тренутни начин пословања, развој нових технологија односно иновација у дијелу дигитализације, заузима кључну активност за развој сваке радне организације.

Правни и пословни прописи у дигиталној форми

Правни и пословни прописи у дигиталној форми

 

Водити успјешан посао, сигурно је лакше уз коришћење дигиталних ресурса, праћења и увођења њених технолошких постигнућа.

Непознавање дигиталних сервиса и одређени страх од новог и непознатог, главни је разлог због којег се одређене организације не одлучују за ову врсту рада. Процес модернизације не налази примјену код одређених организација, које се још увијек прибојавају и раде на „старомоднији“ начин пословања. Одређена препрјека је постављена за прихватање и примјену разних врста технологија и увођење дигиталних сервиса.

Дешавања проузрокована пандемијом, знатно су утицала на перцепцију и примјену новог начина пословања коришћењем разних дигиталних алата. Одређена он лине и дигитална рјешења, који су можда и први пут пронашли примјену у пандемију, још увијек се користе без обзира да побољшање цјелокупне ситуације.

Као у свим областима, етика је засигурно кључна, која ће нам омогућити адекватну анализу одлука и радњи. У смислу њихове исправности у радним процесима, олакшању пословања коришћењем дигиталних алата за разне намјере.

Посматрајући дигитална рјешења и њихову шему, као практичну дисциплину, сама етика обухвата многа питања у информационој технологији и дигиталним системима. Дигитализација систематске скалабилности пословних правила, стандарда и принципа за конкретне проблеме.

Брзи развој дигиталне технологија већ је дао основу да друштво у којем живимо можемо сматрати у великој мјери информатичким и дигиталним друштвом.

Дигитализације укључује нови сегмент цјелокупне економије, који се заснива на дигиталним технологијама и представља једну од најатрактивнијих могућности за раст и развој пословања.

Разне изведбе дигитализованих процеса и алата најчешће се могу видјети у системима рада унутар предузећа, као што су израде софтвера, система управљања, апликација, документ менаџмент системи и слично.

Међутим, постоје и одређене сфере које би нам значајно помогле у процесу свакодневног пословања као што су дигитализовани правни прописи у домену омогућавања приступа стручним правним и пословним садржајима, базама података модела уговора и аката, образаца, пречишћених текстова, прописима и стручним текстовима.

У овом сегменту увид у садржај надлежног Службеног гласника додатно представља олакшицу и помоћ било којем послодавцу или раднику у свакодневним активностима.

Правна врста  помоћи у великој мјери омогућавају да се олакша свакодневни рад на интерном и екстерном нивоу са клијентима. Развијањем и подршком дигиталних алата у сегменту правних прописа, помоћи сваком привреднику у свакодневној комуникацији и остварењу пословних задатака.

Уколико ова врста правне помоћи буде имплементирана поред wеб начина увида и на мобилним телефонима и таблетима у том, случају значајно се побољшава процес дневних задатака и извршења радних процеса унутар било које пословне средине.

Постоје одређена дигитална рјешења код нас и у Србији, који омогућавају крајњем кориснику адекватну правну помоћ, а финансијски су повољна, тако да се може издвајањем неколико конвертибилних марака на мјесечном нивоу добити адекватан увид у он лине правне и пословне садржаје.

Из свега наведеног, произилази да фундаментална полуга будућег рада сваког предузећа сигурно представља одређени облик дигитализације.

Немамо тачну пројекцију којом ће брзином напредовати овај раст, а сигурно је да сваки микро процес унутар фирме ће бити „закачен” неком врстом дигитализације или иновације. Људски ресурси се у одређеној мјери смањују, и ово је чињеница. Са друге стране, велике шансе и могућности пружа технолошка и дигитална сфера, како за зараду, тако и за олакшање процеса, смањењу оперативног времена, опреме и слично.

Извор: Независне

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести