НОВОСТИ

Хакер им украо више од 600 милиона долара, а они му нуде радно мјесто

18/08/2021

Блокчејн платформа Поли Нетворк, којој је недавно у сајбер нападу украдено 611 милиона долара, наводно је понудила хакеру који стоји иза напада радно мјесто савјетника за ИТ безбједност компаније.

 

Хакер им украо више од 600 милиона долара

 

Ова компанија за трговање криптовалутама извјестила је прошле недјеље о пљачки на свом Твитер налогу, идентификујући три адресе на које су наводно пребачена украдена средства. Међутим, већ наредног дана јој је враћена скоро половина украдене имовине, а до сада су јој враћени сви токени, осим 33 милиона долара.

„Да бисмо захвалили и охрабрили етичног хакера да настави да доприноси унапређењу безбједности у свијету блокчејна заједно са Поли Нетворком, срдачно га позивамо да буде главни савјетник за безбједност Поли Нетворка“, наводи се у саопштењу компаније.

Након прошлонедјељног напада, компанија и даље не може да приступи средствима вриједним више од 200 милиона долара, која су закључани на рачуну за који је потребна лозинка. Фрима је наводно понудила награду од 500.000 долара за помоћ како би преузела остатак дигиталних новчића корисника, преноси Раша тудеј.

У саопштењу Поли Нетворка, хакера су назвали именом “господин Бијели шешир”, што је израз који се користи за етичке хакере који нападе изводе да би открили слабе тачке у системима због којих могу да буду изложени сајбер нападима.

Компанија наводно не може да спроведе „знатну надоградњу система” како би спријечила сличне нападе док јој се не врате сва преостала средства.

Према ријечима неименованог извора на који се позива ЦНБЦ, хакер је рекао да ће приватни кључ (лозинка) бити предат када за то “сви буду спремни”.

 

Извор: Српска инфо

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести