НОВОСТИ

“ЈЕДНА ОД НАЈВЕЋИХ РЕГИОНАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА” Додик поручио да нико неће зауставити градњу ХЕ “Бук Бијела”

05/09/2022

Српски члан Предједништва БиХ Милорад Додик истакао је данас да је Хидроелектрана “Бук Бијела”, коју заједно граде Република Српска и Србија, једна од највећих регионалних инвестиција у области енергетике, да је то пројекат развојног карактера, од јавног интереса и да нико неће зауставити њену градњу.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

Додик је, након што је са предсједником и премијером Републике Српске Жељком Цвијановић и Радованом Вишковићем посјетио мјесто извођења припремних радова за изградњу Хидроелектране “Бук Бијела” на Дрини код Фоче, рекао новинарима да би се ова хидроелектрана, да је сада пуштена у промет, по данашњим цијенама струје, исплатила за три године.

– Овдје се већ завршавају припремни радови, а то су савремени објекти који ће, када радници за четири године заврше ову инвестицију, припасти локалној заједници на управљање. Биће 400 кревета за смјештај радника, затим нови ресторан за више од 500 људи у једној смјени, тако да сам презадовољан овим што видим – навео је Додик.

Он је поручио свима у Сарајеву који су намјеравали да зауставе овај пројекат да неће у томе успјети.

– Можете радити шта хоћете, нећете нас зауставити, зато што је ово развојног карактера, ово је од јавног интереса, од значаја за све људе који овдје живе. Када би сада пустили „Бук Бијелу“, она би покривала и снабдијевала 100.000 домаћинстава, што говори која је то снага – нагласио је Додик.

извор: srpskainfo.com

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести