НОВОСТИ

Два милиона КМ за пројекте социјалне заштите и хуманитарне дјелатности

12/09/2022

У Влади Републике Српске, представници удружења и организација из Републике Српске са Министарством здравља и социјалне заштите потписали су уговоре о финансирању пројеката и програма из области социјалне заштите и хуманитарне дјелатности.

 

Фото: РТРС

Циљ пројеката је побољшати сегменте инвалидитета и социјалне заштите, а за чију реализацију је издвојено два милиона КМ.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић рекао је да су средства обезбијеђена од игара на срећу, а у складу са Законом о играма на срећу Српске, те конкурсном процедуром и уредбом којом су регулисани критеријуми за расподјелу средстава.

,,Жао ми је што 2020. и 2021. године нисмо могли у пуном капацитету да се посветимо овим активностима. Подсјећам, 2019. године смо увели законско право на личну инвалиднину и родитеља-његоватеља, а потом смо унаприједили то право и повећали износ, на чему ћемо и даље радити’’, рекао је Шеранић.

Секретар Удружења ,,Осмијех жене” Лакташи Биљана Петковић рекла је да су средства добили за пројекат превенције задравља жена у стању социјалне потребе.

,,Пројекат обухвата бесплатне мамографске прегледе и ПАПА налазе. Рак дојке је један од водећих карцинома, а уколико се открије у раној фази могао би бити на вријеме лијечен’’, рекла је Петковићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести