НОВОСТИ

Амиџић: Ако се пређе на привремено финансирање уштедјеће се више од 37 милиона КМ

20/10/2023

У случају преласка на привремено финансирање, јер у буџету заједничких институција недостаје 37 милиона КМ, биће уштеђено више од тога, истакао је министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић.

 

 

– Привремено финансирање је одлука која се доноси унутар Министарства финансија и трезора и биће предложено тако да ће бити уштеђено не само тих 37 милиона КМ, него и више – рекао је Амиџић.

Амиџић је напоменуо да министарства у Савјету министара и буџетски корисници нису послушали његов захтјев да штеде.

– Исто тако ни ја нећу слушати њих. Буџет ће бити усвојен или са мањком од тих 37 милиона КМ или ће се прећи на привремено финансирање – поручио је Амиџић.

Према његовим ријечима, није само Комисија за концесије потрошила милион КМ, већ коштају и агенције за полицијску подршку, за форензичка вјештачења и истраживања, за унапређење страних инвестиција, за високо образовање, за средње, основно и предшколско образовање, за информисање и Фонд за повратак.

Амиџић је додао да не каже да ту нису запослени стручни људи, али исто тако они тренутно не раде свој посао јер те институције никада нису профункционисале.

– Мој је утисак и да неће. Замислите сада да једна таква агенција која није ни профункционисала тражи повећање буџета – рекао је Амиџић.

Амиџић је подсјетио да долази из Републике Српске и да је од сваке марке која се потроши унутар заједничких институција 35 фенинга из Републике Српске.

Амиџић је раније рекао да у буџету БиХ недостаје 37 милиона КМ и позвао је заједничке институције да штеде.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести