НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Будимир: Сарадња Српске и Србије напредује на свим пољима

05/08/2023

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир рекао је Срни да је заједничко обиљежавање Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у Погрому “Олуја” 1995. године имало велики политички значај.

 

– Тиме власти у Србији али и у Републиици Српској показују да су потпуно свјесне да се и даље дестабилизирајуће дјелује према Београду, али и према Бањалуци нападом преко Косова и Метохије и изазивањем кризе у БиХ – рекао је Будимир.

Он је истакао да је август мјесец туга у Републици Српској и цјелокупном српског народу због непријатељске војне акције под кодним називом “Олуја” када је српски народ буквално етнички очишћен из Хрватске.

Говорећи о радном дијелу посјете делегације Србије Републици Српској, Будимир је указао да је општа оцијена да сарадња Србије и Републике Српске напредује на свим пољима.

– Влада Српске има пуну правну могућност ове врсте сарадње коју омогућавају специјалне и паралелне везе и оно што су истицали предсједник Србије Александар Вучић и Републике Српске Милорад Додик да Србија, прије свега, поштује територијални интегритет БиХ.
Истовремено чули сте предсједника Вучића да то није случај када је у питању Федерација БиХ и политичко Сарајево које стално дјелује на плану признавања и покушаја признавања такозване државе Косово – рекао је Будимир.

Као примјер одличне сарадње Србије и Републике Српске, Будимир је навео реализацију инфраструктурних пројеката попут вртића у Српцу и изградњу аутопута од Бијељине до Брчког, односно, од Раче до Бијељине.

– Засиједале су двије владе и донесено је низ закључака о сарадњи и подршци прије свега Србије у инфраструктурним пројектима који се одвијају у Републици Срспкој – рекао је Будимир.

Кад је ријеч о Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Срспкем Будимир је истакао интензивну сарадњу са три министарства у Србији.

– Настављамо ту сарадњу и даље нарочито када је у питању научно-технолошки парк, сарадња између наших универзитета. Према општој оцијени на свим пољима настављамо да интензивирамо сарадњу – рекао је Будимир.

Он је навео да је Србија најважнији спољнотрговински партнер Републике Српске, али и трећи партнер БиХ у спољнотрговинској размјени.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести