НОВОСТИ

Mask oborio Bitcoin

17/05/2021

Bitcoin, najvažnija svjetska kriptovaluta, pao je na tromjesečni minimum danas.Bitcoin danas vrijedi 44,340 dolara, dok je u nedjelju njegova cijena bila 46.450,70 dolara.

 

Bitcoin

Bitcoin

Do toga je došlo jer su investitiri prodavali tu kriptovalutu nakon što je šef Tesle Ilon Mask za vikend nagovijestio da taj proizvođač automobila razmišlja da proda ili je već prodao dio svojih Bitcoina.

 

Mask je već nekoliko puta podstakao tržišta kriptovaluta svojim entuzijastičnim izjavama na društvenim mrežama, ali se u posljednje vrijeme “ohladio” u vezi sa Bitcoinom u korist Dogecoina, piše “Reuters”. Ta promjena počela je da plaši trgovce.

 

“Ovo prelazi iz straha da se ne izostane u strah da se ne izađe na vrijeme’, pa vidimo da se mnogo ljudi oslobađa kriptovalute”, kazao je za britansku agenciju Kris Veston iz brokerske kuće Peperstoun u Melburnu.

 

Bitcoin je danas pao više od devet procenata na samo 42.185 dolara, što mu je bila najniža vrijednost od 8. februara, dok je Ethereum, povezan sa blokčejn mrežom Ethereum, pao čak i više, na 3.123,94 dolara.

 

Dogecoin je oslabio skoro sedam odsto, na 0,48 dolara, a sve tri kriptovalute bile su daleko ispod nedavnih rekordnih vrijednosti.

 

Da podsjetimo, Mask je u sredu najavio da bi Tesla mogla prestati da prima Bitcoin, zbog zabrinutosti za prirodnu sredinu usled velike potrošnje energije prilikom obrade transakcija.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести