НОВОСТИ

Вишковић: Кинези заинтересовани за изградњу фабрике у Угљевику, биће запослено око 100 радника

06/06/2023

Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске, рекао је данас да су кинески партнери веома заинтересовани за изградњу фабрике ригипс плоча у Угљевику.

 

 

Он је током сједнице Народне скупштине рекао да је информација о изградњи ове фабрике прије 15 дана била на сједници Владе Републике Српске.

 

“Колико знам, то је било и на Скупштини акционара РиТЕ Угљевик, донесене су све одлуке од стране Владе и од стране менаџменат РиТЕ Угљевик. Кинески партнери су све то прихватили , запослићемо негдје око 100 нових радника. Инвестиција је вриједна неколико десетина милиона евра”, рекао је Вишковић.

 

Он је додао да је за регију Семберије, Мајевице и Угљевика овај пројекат можда један од најзначајних привредних објеката који ће бити саграђен на том простору, послије изградње Термоелектране Угљевик.

Вишковић је рекао и да Република Српска у овом моменту има захтјеве за концесију за изградњу соларних електрана од 2.800 мегавата, а да су већ издате концесије у вриједности око милијарду и по КМ.

 

Он је рекао да у овом моменту има 13 издатих концесија за 840 мегавата и вриједност око милијарду и 500 милиона КМ.

 

“Што се тиче вјетра, у овом моменту имамо 22 поднесена захтјева и до сада је одобрено око седам захтјева, око 600 мегавата и вриједности око 1,5 милијарди КМ”, рекао је Вишковић, одговарајући на посланичка питања у Народној скупштини Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести