НОВОСТИ

Вишковић разговарао са представницима Свјетске банке “Заинтересовани за подршку пројектима у енергетском сектору”

08/02/2023

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са шефом Канцеларије Свјетске банке за БиХ и Црну Гору Кристофером Шелдоном о пројектима који се у различитим областима реализују у сарадњи са Свјетском банком.

 

Бањалука – Вишковић, Шелдон

 

Посебно је наглашен значај инфраструктурних пројеката у области транспорта и жељезничког саобраћаја.

Представници Свјетске банке нагласили су на састанку да су заинтересовани и за подршку пројектима у енергетском сектору, са посебним освртом на инсталације соларних панела, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу након састанка којем је присуствовао и министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић.

На састанку је било ријечи и о пројекту који Република Српска реализује са Свјетском банком, а по питању реструктурисања Жељезница Републике Српске, као и о новим пројектима у жељезничком саобраћају, у контексту иградње нових жељезничких праваца.

На састанку је разговарано и о пројектима који се односе на рехабилитацију магистралне путне мреже, као и о будућим пројектима у областима локалне инфраструктуре.

Премијер Српске Радован Вишковић захвалио је на подршци Свјетске банке за развој и реализацију бројних пројеката у Републици Српској.

Шеф Канцеларије Свјетске банке Кристофер Шелдон такође је исказао захвалност на коректној и пословној сарадњи коју Свјетска банка остварује са Владом Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести