НОВОСТИ

СЛОМ НИЈЕМАЦА ЗА САМО 45 ДАНА: Солунски фронт био једна од раскрсница српског народа |

ЧУВЕНА ПОБЈЕДА Нијемце протјерали из Вишеграда, све мирисало на барут, улице пуне крви… |

СЛАВЕ Божић, Митровдан и Ђурђевдан, али и Бајрам, баба Божана посљедња горанска хришћанка! |

НАЈПОЗНАТИЈИ СРБИН ОТЈЕРАН У ЈАНЧАРЕ Био најмоћнија фигура уз султана, али и миљеник његове жене |

Ученици основних школа кроз игру учили о значају рециклирања пластике и заштити природе |

Сутра у Храму Светог великомученика Георгија дочек чудотворне иконе Пресвете Богородице Брзопомоћнице |

НСРС сутра о Приједлогу резолуције о заштити Срба; Српска уз свој народ на КиМ |

ЗБОГ КРАЉА НА СТРИЈЕЉАЊЕ, АЛИ ЈЕ ПРЕЖИВИО МЕТАК! Голи и везани, али од пјесме не одустају! |

Додик: Српска институционално стабилна, поштује Устав и Дејтонски споразум |

Којић: Политике Додика и Цвијановићеве препознате у свијету |

Нова провокација тзв. косовске полиције у Звечану, возилом ушли у улицу гдје су окупљени Срби (ФОТО) |

Вишковић са предсједником највеће кинеске државне компаније за енергетику

09/04/2023

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је у Пекингу са Сонгом Хаељангом, предсједником највеће кинеске државне компаније за енергетику “Цхина Енергy Енергинееринг Гроуп Цо. Лтд“, саопштено је из Владе Српске.

 

 

На састанку је било ријечи о пројектима које кинеска државна компанија за енергетику проводи у Републици Српској, с акцентом на изградњу ХЕ Дабар, као и могућност сарадње на новим пројектима и инвестицијама.

Представници Компаније рекли су да ће започети пројекти бити завршени у предвиђеном року, али су истакли заинтересованост за проширење сарадње и на другим пројектима, те изразили задовољство сарадњом са Републиком Српском.

Вишковић је истакао да је досадашња сарадња на изградњи ХЕ Дабар, најважнијем развојном пројекту за Републику Српску са “Цхина Енергy Енергинееринг Гроуп Цо. Лтд.”, на високом нивоу, и да ће по завршетку овог пројекта бити на понос Српској и Кинеској државној компанији за енергетику.

Најутицајнија компанија у Кини

Компанија “Цхина Енергy Енергинееринг Гроуп Цо. Лтд“, има приход од 240 милијарди јуана, преко 100 хиљада запослених, 256 представништава у свијету, те представља једну од најутицајнијих компанија у Народној Републици Кини. Осим енергетског сектора њихов оквир пословања покрива развој нових технологија у области животне средине и одрживог развоја.

“Планирамо да искористимо наше капацитете и искуство у енергетском сектору како би допринијели економском развоју Републике Српске”, истакао је Сонг Хаељанг предсједник компаније “Цхина Енергy Енергинееринг Гроуп Цо. Лтд“.

Премијер Вишковић захвалио се на срдачном дочеку предсједнику Кинеске Државне Компаније за Енергетику “Цхина Енергy Енергинееринг Гроуп Цо. Лтд“ и осталим члановима управног одбора.

Предсједник Владе Републике Српске је истакао да је импресиониран свим што је видио у презентацији ове компаније, те да је поносан да овако изузетна компанија ради и послује у Републици Српској, и то на најважнијем пројекту, изградњи ХЕ Дабар.

О будућим пројектима
На састанку је разговарано и о могућим будућим пројектима који би помогли развој енергетске инфраструктуре Републике Српске.

Како је истакао премијер Вишковић, улагања у енергетску инфраструктуру у Републици Српској, било кроз улагања у нове објекте или обнову постојећих су неопходна да би се обезбиједила енергетска сигурност и повећали извозни капацитети.

Коментари

1
  • Hello World! https://racetrack.top/go/giywczjtmm5dinbs?hs=36b7f4cc2038fcc5ff36dbd65d13bbf8&

    22/04/2023

    ni0tpn

The comments are closed.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести