НОВОСТИ

Албанци претукли српског дјечака (12): Од удараца у главу завршио у болници

24/08/2021

Дјечак је ишао у продавницу, што чини сваког дана, међутим по повратку га је напала група хулигана и вријеђала на албанском језику.

 

Албанци претукли српског дјечака (12)

Албанци претукли српског дјечака (12)

 

Дечак српске националности М. С. (12) нападнут је у центру Косовске Каменице. Њега је, без икаквог повода, напала група старијих Албанаца и нанијела му повреде по лицу.

Дјечак, иначе ученик петог разреда основне школе “Десанка Максимовић”, је хоспитализован у болници у Косовској Каменици и поред физичких повреда, претрпио је огроман стрес, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Како је навео његов отац, дјечак је ишао у продавницу што чини свакога дана, међутим по повратку га је напала група хулигана и вријеђала на албанском језику. Канцеларија за Косово и Метохију пружиће сву расположиву помоћ породици повријеђењог дјечака и обезбиједити најбољу могућу његу.

„М. С. је нападнут само зато што носи српско име и презиме и говори српским језиком. Он је жртва обести екстремиста који гаје отворену мржњу према свему српском и желе етнички чисто Косово и Метохију. За такво понашање добијају отворену подршку Приштине која политиком некажњавања иду на руку изгредницима“, наводе из Канцеларије за КиМ.

„Његове повреде и стрес који је доживио срамота су прије свега међународне заједнице за коју не постоје српске сузе и мука коју наши сународници свакога дана доживљавају декларишу се као узредни инциденти. Нека питају Михајла или његове другаре и родитеље како се послије овог напада осјећају?“, поручили су из Канцеларије.

„Нажалост, антистрпско расположење и узаврела реторика коју свакога дана слушамо из Приштине, генерише и стимулише овакве нападе према Србима. Због тога још једном тражимо и овим путем, а затражићемо и званично да се повећа безбједност у српским срединама на простору Косова и Метохије, а да међународне организације на КиМ изврше снажан притисак на власти у Приштини да прекину са политиком некажњавања и најоштрије санкционишу починице“, истичу из Канцеларије за КиМ.

 

Извор: 24 седам

Остале Вијести