НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Арлов и Царевић о пројектима помоћи Србима на Космету

26/07/2021

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов данас се састао у Будви са предсједником општине Марком Царевићем.

 

Арлов и Царевић о пројектима помоћи Србима на Космету

Арлов и Царевић о пројектима помоћи Србима на Космету

 

„Састанак је одржан у кабинету предсједника општине Будва и трајао је преко сат времена“, саопштено је из Одбора.

 

Арлов је истакао да је упознао Царевића са вишегодишњим великим пројектима Одбора који се тичу помоћи Србинма на Косову и Метохији.

„Посебно га је одушевио пројекат “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” којим је у протеклих девет година боравило око 5.000 српске дјеце са Космета у Републици Српској, а посебно изградња Дневног центра”Подржи ме-9.јануар” у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији који планирамо ускоро завршити“, рекао је Арлов.

Арлов и Царевић су се сложили да је данашњи састанак био веома важан.

Царевић је рекао је да су то велики пројекти са којима се преко медија упознао и раније и да ће Будва учествотати по могућностима у њима, јер су веома значајни за српски народ на Косову и Метохији.

„Посебно сам импресиониран великим бројем српске дјеце са Космета која су захваљујући господину Арлову и Одбору боравила у Републици Српској. А посебно што граде центар за ову категорију дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији. Изузетно ми је драго да сам упознао Милорад Арлова и његова хумана дјела и поздрављам хуманост Републике Српске“, истакао је Царевић.

Састанку у Будви присуствовао је Здравко Нишавић предсједник удружења Михољски Збор из Тивта.

Арлов је Царевићу уручио поклон Одбора књигу”Хумано срце Српске”, статуу Цара Душана израђеног на Косову и Метохији и шал Републике Српске као и Зрдавку Нишавићу књигу и статуу блаженопочившег Патријарха Павла израђену у Лепосавићу и домаћинима Дечанско вино са Косова и Метохије.

„Хвала на срдачном пријему и прије свега корисном састанку данас са првим човјеком Будве и вјерујемо да ћемо наставити сарадњу уопште по питању српског народа у цијелини“, рекао је Арлов.

 

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести