НОВОСТИ

Арлов разговарао са епископом пакрачко-славонским Јованом

28/10/2022

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов боравио је данас у Јасеновцу и Пакрацу у Хрватској, гдје се састао са епископом пакрачко-славонским Јованом.

 

 

Арлов је епископу предложио како да обрадују српску дјецу на подручју Славоније за вријеме празника као што то раде за дјецу на Косову и Метохији, што је владика са радошћу прихватио.

– Владика је са одушевљењем поздравио моју идеју како да обрадујемо сву српску дјецу из овог краја поводом предстојећих празника, а разговарали смо и о томе да српска дјеца из Славоније дођу у посјету Бањалуци. Такође, разговарали смо и о намјери да наредне године поново доведемо дјецу са Косова и Метохије у обилазак Доње Градине и великих српских стратишта – рекао је Арлов.

Празнични пакетићи биће обезбијеђени путем хуманитарне активности прикупљања помоћи од грађана Републике Српске, њених институција и организација коју Одбор већ годинама реализује и усмјерава ка српској дјеци на Космету али и другим мјестима гдје су она национална мањина. На тај начин шаљу поруку да имају подршку у грађанима Републике Српске и свим људима добре воље и хуманог срца.

Арлов је казао и да је данас владици поклонио бисту патријарха Павла израђену у Лепосавићу на Косову и Метохији.

Извор: www.rtv-kd.com

Остале Вијести