НОВОСТИ

Бесмислен Џаферовићев захтјев за смјену Додика

02/09/2021

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да се захтјевом бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића за смјену српског члана Милорада Додика долива уље на ватру и погоршава узаврела политичка ситуација у БиХ с циљем да међународна заједница интервенише против Срба и Републике Српске.

 

Миодраг Линта

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта

 

Линта истиче да је Џаферовићем захтјев бесмислица, јер је упућен само због тога што му се не свиђа како Додик гласа на сједницама Предсједиштва БиХ.

Он додаје да је апсурдни Џаферовићев позив Кристијану Шмиту, којег Република Српска не признаје за високог представника, да смијени Додика истовремено и антидејтонски.

“Увјерен сам да Шмит, који није легално изабран на функцију високог представника, неће искористити такозвана бонска овлашћења и смјенити Додика, јер би то представаљало директан удар на мир и стабилност у БиХ и региону”, наводи предсједник Савеза Срба из региона у саопштењу.

Линта сматра да је Џаферовићева иницијатива један од многих доказа да бошњачки члан Предсједништва БиХ и политичко Сарајево не одустају од пројекта даљег урушавања Републике Српске с крајњим циљем њеног укидања и стварања унитарне БиХ, у којој би Бошњаци имали доминацију.

Он упозорава да бошњачки политичари као средство за остварење свог плана, који је ратни циљ Алије Изетбеговића, користе лажни мит о Сребреници, као и да очекују подршку појединих западних центара моћи.

Према његовом мишљењу, управо зато је важно константно инсистирати на поштовању изворног Дејтонског мировног споразума, повратку отетих надлежности Српској и борби за истину о догађајима у Сребреници.

Остале Вијести