НОВОСТИ

„БОЖИЋ ЈЕ!“ Баја Мали Книнџа описао како је настала чувена пјесма

29/10/2021

Популарни пјесник и народни пјевач Баја Мали Книнџа описао је свој поновни сусрет са звонаром из његове чувене пјесме „Божић је“.

 

Баја Мали Книнџа

 

Позната мелодија, коју на дан Божића Срби масовно постављају на своје профиле на друштвеним мрежама, а пушта се на свим народним радио станицама, заправо је истинит приказ једног Бајиног Божића из његовог родног Губина, испод Динаре.

  • Тај мој чувени звонар Богдан, као да га сад видим. Срео сам га послије толико година у Новом Саду, у Карловцима живи. Ишао сам на концерт и кажем: ,,Стани, ено Богдана!“ – прича Баја.

Када га је видио, у Баји се пробудила носталгија.

  • Тачно сам видио слику како је он у Губину, на звонику. Кроз главу ми је протрчала цијела моја пјесма, а он ми је пружио руку и као прије 25 година рекао:,,Да немаш цигару?“ – испричао је Баја у емисији „То сам ја“ на једној телевизији.

Баја је рекао да први пут кад је чуо ту пјесму у Кнез Михаиловој улици схватио је да је „та пјесма побиједила и остаће док је и задњег Србина“.

  • То су те живе слике које остају у сјећању и онда кад будемо зрели људи, схватимо неке ствари: Мирисе дјетињства ништа не може да замјени – испричао је Книнџа.

Остале Вијести