НОВОСТИ

Бошњаци монтирају монструозне лажи о страдању у Јањи и Бијељини

05/08/2021

Удружење ветерана „Гарда Пантери“ у Бијељини упозорило је да Бошњаци монтирају монструозне лажи о страдању у Јањи кроз докуметарни филм по књизи Јусуфа Трбића коју је Суд БиХ већ одбацио као нерелевантну и нетачну.

 

Удружење ветерана „Гарда Пантери“

Удружење ветерана „Гарда Пантери“

 

Од надлежних „Гарда Пантери“ тражи забрану емитовања филма „Убијени природном смрћу“ у продукцији „Подриње медија“, чије је приказивање најављено за уторак, 10. август, у Јањи, уз оцјену да додатно погоршава већ лоше међунационалне односе.

Из удружења ратних ветера најављују и тужбе за клевету и за ширење вјерске и националне мржње у филму против Авде Хусеиновића и Вахидина Муламустафића.

У саопштењу се наводи да се у филму појављује прича о “логору Батковић” и тешко се терете готово сви виђенији Срби из тог времена, иако су сви осумњичени у овом случају ослобођени.

У Суду је доказано да није било ни убистава нити мучења у “логору Батковић”, истичу ветерани “Гарде Пантери”.

“Документарни филм са моструозним конструкцијама усмјерен је против бораца Војске Републике Српске у Семберији и против српског народа, а у њему се помињу десетине и стотине убијених Бошњака са подручја Јање и Бијељине, па питамо гдје су гробови тих наводно убијених Бошњака”, наводи се у саопштењу.

У филму се тешко терети и командант “Гарде Пантери” Љубиша Савић Маузер, као и ова ратна јединица.

“Не постоји истрага против иједног припадника `Гарде Пантери` за злочине у Бијељини и Јањи, нити је икада поведена истрага против Маузера од стране Хашког трибунала”, истичу из удружења ветерана.

Борци Семберије, припадници “Гарде Пантери” и других јединица поручују да неће трпити лажи које пласирају бошњачке структуре у Јањи везано за ратне догађаје на овим подручјима.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести