НОВОСТИ

Броћета: Неизучавање српског језика – демонстрација силе

09/09/2021

Делегат реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Горан Броћета назвао је демонстрацијом силе то што српска дјеца у Гламочу ни ове школске године неће изучавати српски језик нити националне предмете.

 

 

Горан Броћета

– Српски језик још није уведен, односно национална група предмета за српску дјецу у Гламочу. Годинама уназад нисмо имали разумијевање од хрватске већине. Иако смо безброј пута покушавали наметнути ову тему како у међустраначким преговорима тако и у самој Скупштини Ливањског кантона – рекао је Броћета Срни.

Он је додао да актуелни премијер Владе Ливањског кантона Иван Вукадин није испоштовао обећање дату у свом експозеу да ће подједнако поштовати све народе у Кантону.

Броћета је навео да се за десет мјесеци рада нове Владе види да је једини посао премијера и актуелног сазива да што више подстиче и помаже приватне интересе, док је, како је рекао, “појединцима унутар српског корпуса само битан лични интерес”.

Он је истакао да ће на првој наредној сједници кантоналне Скупштине опет поставити питање ресорном министру и тражити да му се писменим путем одговори зашто су српска дјеца у Гламочу и ове године без матерњег језика и националне групе предмета у школама.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести