НОВОСТИ

Видовдан – национални орјентир српског народа

28/06/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас у Сасама, на обиљежавању Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и Трећаг пјешадијског (Република Српска) пука, да је овај дан национални орјентир српског народа и друштва.

 

 

Цвијановић је нагласила да се много страдања, али и много успјеха везује за Видовдан.

„Много тешких одлука, сјајних успјеха и битака везано је за тај дан и није ни чудо што је толико везан за српско биће, за војника, прошлост и за будућност“, рекла је Цвијановићева у порти манастира Свете Тројице у Сасама, гдје је уприличена манифестација поводом обиљежавања Видовдана.

Цвијановић је рекла да је Српска све поноснија на оно што је урађено и очувано, упркос разним изазовима, од економско-финансијских до политичких.

Она је поручила да у будућности не смије бити показан нити један знак политичке наивности, те да, српски народ, свјесан своје прошлости, мора бити усмјерен у будућност.

„Његовати прошлост, али крупним корацима ићи напријед, знајући да никоме не желимо зло, али исто тако не дозвљавамо да нас било ко омета у остваривању наших циљева“, поручила је Цвијановић.

Цвијановић је рекла да увијек када има прилику истакне да нема будућности, ако нема свијести о прошлости.

Цвијановић је свим борцима Војске Републике Српске и припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука и борачким органзацијама честитала Видовдан.

„Желим да честитам овим људима који су на бранику отаџбине и утешким временима, али у мирнодопско вријеме“, рекла је Цвијановић.

 

Подсјетила је да је јуче у Дугој Њиви одржана манифестација поводом обиљежавања 29 година од операције “Коридор”.

 

„За тај простор везује нас много тужних успомена, али и понос јер нам је тај коридор који носи назив “Коридор живота` омогућио да имамо цјеловиту Републику Српску. Омогућено нам је да имамо слободан проток људи и робе“, подсјетила је Цвијановић.

Цвијановић је истакла да је српски народ, кад год му је предвиђан крај, излазио све јачи, те да не треба дозволити да то буде покварено било каквом политичком наивношћу.

„Наша срца су отворена за живот у миру са свима, али исто тако наша срца и разум су усмјерени на то да радимо оно што је набоље за нас, а то је Република Српска“, рекла је Цвијановић.

 

Извор: СРНА

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести