НОВОСТИ

Власт у Црној Гори изневјерила повјерење митрополита Амфилохија

21/06/2021

Патријарх српски Порфирије критиковао је власт у Црној Гори која је, како је рекао, изневјерила повјерење митрополита Амфилохија и ставила се у службу сила овог свијета које постоје само и искључиво на поларизацијама.

 

Патријарх српски Порфирије

Патријарх српски Порфирије

 

У бесједи у цркви Свете Тројице у Сремчици, патријарх је рекао да су посљедњи догађаји у Црној Гори показали да су “они који су на крилима и у снази митрополита Амфилохија дошли на мјесто да граде мостове, да отупе оштрице, да зближе људе независно од тога ко ком народу припада и на који начин се моли Богу – изневјерили повјерење митрополита”.

 

„Изневјерили су самим тим, усуђујем се да кажем, и благодат Божју и ставили се у службу сила овога свијета, које постоје само, браћо и сестре, искључиво и само на поларизацијама“, навео је патријарх.

Цитирајући пословицу “завади па владај”, патријарх је рекао да се на тај начин “једни проглашавају бјелцима, а други црнцима”.

Сви ми, поручио је патријарх Порфирије, имамо своје посебности и специфичност, али нама то од Бога није дато да бисмо били удаљени једни од других и да се не бисмо међусобно разумијевали.

„Ми подржавамо да сваки народ има своју државу, у томе видимо благослов и израз слободе, могућност да свако развија свој специфичан дар да га развија и да дарује себе другоме, али и да прима другога себи у своје наручје…“, поручио је патријарх у бесједи објављеној на страници ТВ Храма на Јутјубу.

 

Извор: Спутник

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести