НОВОСТИ

Врањ осумњичен за ратне злочине у логору у Горажду

13/09/2021

Некадашњи начелник Сектора криминалистичке полиције у Федералној управи полиције Един Врањ ухапшен је на граничном прелазу Увац у Србији због сумње да је као исљедник у логору у Горажду учествовао у малтретирању и пребијању ратних заробљеника српске националности који су били припадници Војске Републике Српске.

 

Един Врањ

 

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је, наводећи иницијале ухаппшеног, да је њему одређено задржавање до 48 часова и да ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Тужилаштву за ратне злочине у Београду.

У саопштењу се наводи да су припадници МУП-а, Службе за откривање ратних злочина, у сарадњи са Управом граничне полиције и Полицијском станицом Прибој ухапсили на граничном прелазу Увац држављанина БиХ Е.В. /56/ за којим је била расписана полицијска потрага због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника.

– Осумњичени се терети да је у периоду од јануара 1993. до октобра 1994. године као иследник у логору у Горажду учествовао у малтретирању и пребијању ратних заробљеника српске националности који су били припадници Војске Републике Српске – додаје се у саопштењу.

Врањ је био начелник Сектора криминалистичке полиције у Федералној управи полиције и начелник Одјељења за органовани криминал.

Напустио је Федералну управу полиције 2016. године.

Остале Вијести