НОВОСТИ

Галијашевић: Запад користи Бошњаке као војнике своје деструкције

05/11/2021

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић сматра да Бошњаци као народ немају никакву корист од Запада, који их злоупотребљава и користи као војнике своје деструкције.

 

Џевад Галијашевић

 

– Бошњаци се играју и сукобљавају са народима у БиХ, а не виде да као мала исламска заједница у срцу Европе могу опстати само сарадњом са Србима и Хрватима – рекао је Галијашевић.

Према његовим ријечима, они не увиђају ни данашњу улогу Русије, која има добре односе и са Турском и са Ираном.

– Русија је највећа муслиманска земља у Европи, у којој има више од 8.000 џамија. Таква Русија није антиисламска, али се бошњачка политика елита окреће Западу и наставља да срља и лута као што су Бошњаци чинили и у 19. и у 20. вијеку – сматра Галијашевић.

Према његовој оцјени, бошњачка елита спроводи скучену и поданичку политику и живи час у османском, а час у Титовом времену, захваљујући СДА и СДП-у.

– Бошњачка елита показује да не разумије политичке процесе и да не зна да управља политичким идејама. Зато сви безбједносни ризици у БиХ долазе из Сарајева и преко Сарајева, а највећи фактор нестабилности је политика СДА – рекао је Галијашевић за Телевизију “Хепи”.

Он је упозорио да је у БиХ, захваљујући дјеловању бошњачке политичке елите и Запада, ситуација таква даје довољан само један напад на вјерски објекат, свештеника или свата да се угрози мир.

Остале Вијести