НОВОСТИ

Гандијевска борба за кажњавање злочина над Србима

14/06/2021

Удружење Срба из БиХ у Србији најавило је да ће формирати унију младих истраживача која ће у континуитету истраживати злочине почињене над српским народом како злочинци не би били спокојни и лагодно живјели у миру.

 

Удружење Срба из БиХ у Србији

Удружење Срба из БиХ у Србији

 

“Унија младих истраживача ће се бавити и несавесним судијама који су несавесним радом проузроковали заташкавање доказа, нестанак сведока и ослобађање злочинаца”, саопштено је из Удружења.

 

Они су увјерени да ће се слободољубиви праведни свијет и традиционални српски савезници укључити у широку подршку овом пројекту борбе за истину, поручивши да су веома разочарани тиме што припадници из хрватског и бошњачког народа нису кажњени због злочина над Србима у рату 1992. године.

 

“Удружење Срба из БиХ жели наставак рада суда у Хагу и покретање нових истрага са свеоубухватнијим доказним поступком, бољом заштитом сведока, што би за циљ имало осуде злочинаца над Србима”, наглашено је из Удружења.

 

У саопштењу је поручено да ће српска борба за кажњавање починилаца злочина над Србима бити темељна и “гандијевска”.

 

“На то нека рачуна међународна заједница. Сигурно нећемо стати са нашим активностима доказивања злочина које су починили припадници хрватског и бошњачког народа”, наведено је у саопштењу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести