НОВОСТИ

Генерал Младић биће ослобођен ако буде по доказима

24/05/2021

Уколико се узму у обзир докази, генерал Ратко Младић ће 8. јуна бити ослобођен, а ако Међународни механизам за кривичне судове у Хагу потврди првостепену пресуду, биће то доказ да њихов рад нема везе са међународним правом и правдом, рекао је генералов син Дарко Младић.

 

Генерал Ратко Младић

Генерал Ратко Младић

 

Он је нагласио да је увјерен да је лоше здравствено стање главни разлог због којег је Механизам пожурио да закаже изрицање правоснажне пресуде и нагласио да још не зна да ли ће моћи да посјети оца уочи тога.

 

– Публике, највјероватније, неће бити на изрицању пресуде. Као породица, још чекамо та одобрења, али имало би смисла једино да нам дозволе да га посетимо прије и послије изрицања пресуде. Телевизијски пренос из суднице могу да гледам и из Београда. Одбрана је тражила да цијели тим буде присутан и очекујем да ће то бити одобрено – рекао је Младић за телевизију Хепи.

 

Навео је да је генерал Младић прошле седмице имао здравствену кризу, али да породицу не обавјештавају о налазима испитивања.

 

– Једино од њега можемо да чујемо шта су му радили. Биле су и ситуације очигледног губитка памћења, када није могао да се сјети неких основних ствари, па се то мало поправљало. Углавном, његово здравствено стање је лоше – рекао је Дарко Младић.

 

Ратка Младића, бившег команданта Војске Републике Српске Хашки трибунал је 22. новембра 2017. године првостепено осудио на доживотну казну затвора.

Извор: СРНА

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести