НОВОСТИ

Геноцид у Сребреници измишљен због „Олује“

12/06/2021

Београдски адвокат Тома Фила сматра да је геноцид у Сребреници измишљен да би се прикрио онај прави који се десио – протјеривање Срба са простора Хрватске у војно-полицијској операцији у Крајини “Олуја” 1995. године.

 

 Тома Фила

Београдски адвокат Тома Фила

 

Фила је навео да је Хашки трибунал направљен и осмишљен како би на доживотну робију осудио Ратка Младића, Радована Караџића и Слободана Милошевића, а да “конце иза Хашких кулиса вуку из Вашингтона”.

 

„Након што је бившем команданту Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу изречена “испројектована” драконска казна, овај суд је завршио са својим задатком који су пред њега поставили западни центри моћи“, рекао је Фила.

Он је навео да у читавој тој јадној и накарадној пресуди генералу Младићу, на сву срећу има неколико добрих ствари, а једна од њих што се Србија нигдје не помиње, као што ни пет општина из Републике Српске није “закачено” за геноцид попут Сребренице.

Коментаришући издвојено мишљење судије Нијамбе, Фила је навео да њено образложење које је написано на 60 страна српска страна треба да искористи и медијски пропагира да би међународна јавност виђела да читава та наметнута прича има и другу страну.

Говорећи о посљедњој уредби америчког предсједника, према којој ће бити санкционисани сви са простора западног Балкана који не буду поштовали међународне споразуме и одлуке Хашког суда, Фила је навео да Американци сада хоће да зацементирају стање на западном Балкану.

„На тај начин се покушава спријечити и свака прича и евентуална ревизија свих догађаја у Сребреници, јер би се сигурно утврдило како је та прича “надувана”. Злочина је било, али не и геноцида“, закључио је Фила.

 

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести