НОВОСТИ

Грађани се окупљају испред Храма; Блокиран кружни ток на улазу у Цетиње (ФОТО/ВИДЕО)

04/09/2021

Свечани дочек патријарха Порфирија данас у Подгорици као и устоличење митрополита Јоаникија у недјељу на Цетињу пратите на нашем порталу из часа у час.

 

Грађани се окупљају испред Храм

Грађани се окупљају испред Храм

Видео можете погледати на овом линку.
16.55 – Демонстранти су пропустили два возила Хитне помоћи, а неки су отварали врата возила да провејре ко је унутра. Особе са мегафоном, које су и претходно давале инструкције око барикада, упозориле су окупљене да то не раде “па све и да возе војнике”, преносе Вијести.

16.47 – Одбор за заштиту права Срба у Федерацији БиХ позвао је Србе у Црној Гори да достојанствено штите вјерска права, бране и чувају цркве и манастире, уз поштовање закона, а оштро је осудио организоване антисрпске демонстрације.

Из Одбора су истакли да Срби у Федерацији БиХ најбоље знају у каквом су положају Срби у Црној Гори јер су Срби у ФБиХ грађани четвртог реда, тек послије Бошњака, Хрвата, миграната.

16.45 – Велики број грађана Никшића кренуо је за Подгорицу до Храма Христовог Васкрсења да поздраве патријарха Порфирија и митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Видео можете погледати на овом линку.

Остале Вијести