НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Дан сјећања обиљежавати као заједнички датум Српске и Србије

05/08/2021

Срби су страдалнички народ од распада бивше Југославије коју су створили и вјероватно много и очекивали од ње саме, понудили слободу другима, а на крају добили сатанизацију, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

 

Дан сјећања обиљежавати као заједнички датум Српске и Србије

Дан сјећања обиљежавати као заједнички датум Српске и Србије

 

Додик је нагласио да је важно да се Дан сјећања на све страдале и прогнане Србе у хрватској оружаној акцији “Олуја”, обиљежава као заједнички датум Републике Српске и Србије, јер је то сјећање на страдање које је овдје присутно у континуитету вијековима и на неки начин резервисано искључиво за српски народ.

„Србија, која је раширила руке и прихватила прогнане Крајишнике, заслужује сваку врсту похвале, али остаје једна мрља на те догађаје у данима када је почео пад Крајине. Очигледно да није било адекватног одговора Србије и Републике Српске тог времена, без обзира што је Српска имала многе своје проблеме. Да је тога тада било вјероватно не би сада говорили о 250.000 програних Срба, од 2.000 до 3.000 убијених и онима којима су одузета имовинска и свака друга права у Хрватској која је чланица ЕУ и много чега другог“, изјавио је Додик.

Додик је подсјетио да је Србија тада већ била нападнута санцијама и економски у колапсу.

„Драго ми је што Србија данас изгледа много снажније, стабилније, економски много развијенија него раније и са становишта улоге у региону има значај у укупним кретањима на овом простору“, рекао је Додик.

 

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести