НОВОСТИ

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ: ОВИХ 16 ДРЖАВА ЈЕ БОМБАРДОВАЛО СРБИЈУ!

19/08/2021

Тог 24. марта 1999. године, НАТО пакт је почео бомбардовање Савезне Републике Југославије без одлуке Савјета безбједности, извршивши тако агресију на једну суверену земљу. Без икаквог срама бомбардовани су цивилни објекти, убијани цивили и дјеца.

 

24. марта 1999. године, НАТО пакт је почео бомбардовање

24. марта 1999. године, НАТО пакт је почео бомбардовање

 

Највећу улогу у бомбардовању имале су САД. За бројне ратне злочине, који су починили амерички пилоти, нико није одговарао, чак се НАТО трудио да прикрива те злочине. Тако су приказали 4,7 пута убрзан снимак бомбардовања путничког воза у Грделичкој клисури, како би оправдали себе и свог монструозног пилота.

Зликовачко бомбардовање пратиле су монструозне оптужбе и уџбенички примјери говора мржње. Тако је Бил Клинтон, тадашњи предсједник САД, изјавио у свом говору на прослави 50-годишњице НАТО пакта у Вашингтону да „Срби спроводе терор и силују албанску дјецу“, док је Тони Блер, тадашњи премијер Велике Британије, изјавио да „рат против Срба није више само војни сукоб. То је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства“.

Здружену агресију на СР Југославију извршиле су сљедеће државе, чланице НАТО: Белгија, Холандија, Данска, Чешка, Француска, Њемачка, Мађарска, Италија, Шпанија, Турска, Канада, Велика Британија, Норвешка, Пољска, Португал и Сједињене Америчке Државе.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести