НОВОСТИ

Дрина није граница него мост који повезује Српску и Србију

30/05/2021

Монографија ”Хероји и неимари Србије и Републике Српске” о друштвеном стваралаштву припадника једнородног народа требало би да буде објављена у октобру.

 

Монографија ”Хероји и неимари Србије и Републике Српске”

Монографија ”Хероји и неимари Србије и Републике Српске”

 

Пјесник Перо Зубац је рекао да ће Монографија обухватити приче о људима који су задужили Србију и Републику Српску у свим овим временима, а посебно у посљедњим годинама.

 

“Мој део посла је да правим интервјуе са одређеним бројем личности из света привреде, културе, политике, уопште са људима који би могли да буду међу тим херојима и неимарима. До сада сам урадио 49 интервуја, а колико ће их бити, не знам”, додао је Зубац.

 

Публикацију припрема компанија “Медија инвент” из Новог Сада, у сарадњи са Издавачком кућом “Прометеј”, а то издање биће посвећено и здравственим радницима који се боре против вируса корона.

 

“Публикацијом желимо да укажемо да Дрина није граница него мост који повезује једнородан народ са истом традицијом историјом и стваралаштвом”, рекао је новинарима директор “Медија инвента” Владо Маркановић.

 

Он је додао да је планирано да Монографија буде представљена у октобру, на Сајму књига у Београду.

 

“Херцеговина, равна Војводина, све је то један животни простор на коме су се писале трагичне приче, стварали резулати, рађали званичници светског гласа и наравно привредници и лекари о којима желимо да пишемо у будућој публикацији”, рекао је Маркановић.

Остале Вијести