НОВОСТИ

Економска помоћ за српске повратнике

03/06/2021

Рад на економском јачању српских повратника у Федерацију БиХ у наредном периоду планиран је кроз заједничка улагања Републичког секретаријата за расељена лица и миграције и Фонда АП Војводине за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону.

 

Републичког секретаријата за расељена лица и миграције

Републички секретаријат за расељена лица и миграције

 

“На састанку директора Секретаријата и Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводина договорено је формирање заједничког радног тијела, чији би задатак био да се увежу захтјеви институција и удружења, те да се на основу стварних потреба усмјери подршка и помоћ Србима у ФБиХ”, наводи се у саопштењу из Секретаријата.

 

У саопштењу се наводи да ће Секретаријат и Фонд радити и сарађивати у смислу унапређења људских капацитета, апликације за заједничке пројекте и изради програма помоћи за избјегла и расељена лица у ФБиХ, Републици Српској и Војводини.

 

Из Секретаријата подсјећају да је Фонд за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводина недавно обезбиједио шлепер сточне хране за домаћинства која се баве сточарством у општинама Босански Петровац, Дрвар, Гламоч и Босанско Грахово.

 

Представници Фонда такође су Етно-ансамблу “Успомене” из Дрвара донирали хармонику.

 

Покрајинска влада Војводине донирала је средства за набавку грађевинског материјала у вриједности од 100.000 евра породицама чији су објекти оштећени и уништени у земљотресу који је погодио општину Костајница, а грађевински материјал је обезбиједио Фонд за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводина.

 

Фонд је, такође, обезбиједио и 70 пакета хране и хигијенских потрепштина за српске повратнике у Оџаку у вриједности од 25.000 КМ.

 

У оквиру активности и помоћи Србима у ФБиХ вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић и директор Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводина Душко Ћутило посјетиће Босански Петровац и Ливно.

Остале Вијести