НОВОСТИ

Епископ Фотије служи помен поводом 15 година од смрти Милана Јелића

30/09/2022

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије, у присуству највиших званичника Републике Српске, данас у Модричи служи парастос поводом 15 година од смрти бившег предсједника Српске Милана Јелића.

 

МОДРИЧА, 30. СЕПТЕМБРА /СРНА/ – Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије, у присуству највиших званичника Републике Српске, данас у Модричи служио парастос поводом 15 година од смрти бившег предсједника Српске Милана Јелића.

Помену на градском гробљу у Модричи, осим Јелићеве породице, присуствују српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, министар правде Републике Српске Антон Касиповић, министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Мара Гранула.

Међу присутним су и руководство општина Модрича и Вукосавље, као и представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, спортских и невладиних организација.

Претходно су положени вијенци и цвијеће код Јелићевог гроба на градском гробљу у Модричи.

Милан Јелић /1956-2007/, предсједник Републике Српске, привредник и политичар, преминуо је 30. септембра 2007. године.

Јелић је био универзитетски професор, доктор економских наука и спортски радник из Републике Српске.

Био је шести предсједник Републике Српске, предсједник Фудбалског савеза БиХ и Фудбалског савеза Републике Српске.

Милан Јелић био је доцент на предмету Менаџмент на Технолошком факултету у Зворнику од октобра 2003. године, а од 2004. на Економском факултету у Бањалуци предавао је исти предмет.

Обављао је и функцију министра привреде, енергетике и развоја у Влади Републике Српске.

Остале Вијести