НОВОСТИ

Запад лагао о Сребреници да би оправдао “Олују” и агресију на Српску

15/06/2021

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је да је Запад све године уназад игнорисао доказе и стварна дешавања у Сребреници, јер им је требао изговор за агресију на Републику Српску и Републику Српску Крајину.

 

Драгомир Анђелковић

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић ФОТО: РТРС

 

„Циљ је био да се Срби наводним доказима сатанизују и прикажу као злочинци, како би они оправдали помагање хрватским властима у “Олуји”, а онда и нападе и бомбардовање Републике Српске“, сматра Анђелковић.

 

Према његовим ријечима, они знају да су неке западне службе директно стајале иза злочина у Сребреници.

„Све то скривају и фалсификују чињенице да би себе заштитили“, рекао је Анђелковић.

Београдски лист подсјећа да је Министарство одбране Велике Британије, чији су функционери дали значајан допринос и отворено лобирали да се српске вође током рата деведесетих у БиХ осуде за “геноцид” у Сребреници, скинуо ознаку тајности са докумената који говоре да тамо није било никаквог планираног удруженог злочиначког подухвата нити геноцида.

Ти папири су објављени на сајту Националног архива Велике Британије, чији су оперативци са терена у Сребреници тих дана слали извјештаје централи у Лондон, а који су сабрани на 200 страна.

У тим извјештајима је јасно наведено да Пале, како они ословљавају власти Републике Српске, нису имале никакав план да освоје енклаву Сребреницу, већ да је до напада, који су испровоцирале снаге Армије БиХ, дошло на иницијативу локалног командира.

У једном од докумената се више пута изражава сумња у вези са свиме што се дешавало око Сребренице и чуђење зашто су снаге Армије БиХ пружиле слаб отпор.

 

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести